menu

Schoonheidsinstituut Baïne, een portret

Tekst: Lifestylebooking.be

De tijd staat niet stil

Op 1 mei 2009 startte Rita Van Hoof het schoonheidsinstituut Baïne op in het landelijke Maldegem. De twee specialisaties zijn enerzijds huidverbetering & -verjonging, anderzijds figuurcorrectie met hoogwaardige toestellen. Baïne staat voor een persoonlijke aanpak in combinatie met professioneel advies en resultaatgerichte behandelingen. Vanaf 2010 is haar dochter Ine halftijds meegestapt in de zaak en sinds 2017 ook fulltime. Baïne is een bloeiend schoonheidsinstituut met een hart voor hun klanten, in alle rust en vertrouwen. Rita en Ine hebben beiden het certificaat ‘dermatologie voor schoonheidsspecialistes’ en werken ook nauw samen met een dermatoloog.

Sinds de start in 2009 had Rita altijd al in het achterhoofd dat haar dochter Ine mee in de zaak zou stappen na haar studies schoonheidszorgen. “Vanaf het begin liep het eigenlijk al heel goed”, vertelt Rita. “Vandaar dat Ine al na 6 maanden mee in de zaak kwam toen ze nog studeerde. Ik was 20 jaar werkzaam in de sector. Maar op een bepaald moment had ik nood om iets voor mezelf te doen. De zaak is opgestart vanuit een eigen behoefte, met welke problemen ik zelf te maken kreeg. Want geen enkele vrouw wil ouder worden en wil er goed blijven uitzien. Huidverbetering en figuurcorrectie zijn dan ook onze specialisaties. We hebben samen veel cursussen gevolgd en erin gegroeid. Ik ben niet gestopt met studeren, nu nog altijd niet. Kennis is heel belangrijk en de tijd staat gewoon niet stil.”e.

Klanten vertrouwen ons allebei

Op jonge leeftijd wist Ine al dat ze schoonheidszorgen wou volgen. “Mama dacht dat het wel zou overgaan, dat het gewoon was omdat zij dat ook deed”, zegt Ine. “Maar in het middelbaar in Brugge heb ik die richting en een specialisatiejaar gedaan, gevolgd door een bachelor in Kortrijk. Ik deed stage in een wellness hotel in Nederland waar ik kon beginnen werken, maar door de drukte in Baïne ben ik hier gestart. Het is aangenaam werken, ondanks dat mama mijn baas is want dat voel ik zo niet aan. We kunnen altijd alles overleggen. Onze klanten voelen zich goed bij allebei. Als ik er niet ben, gaan ze even graag bij mama. En omgekeerd. Het vertrouwen bij de klanten is gegroeid, samen met de zaak.”

Dezelfde gouden handen als mama

Moeder en dochter zijn twee verschillende persoonlijkheden, maar zijn perfect op elkaar afgestemd. “Ik zat er in het begin wel mee in, of Ine het op dezelfde manier zou doen”, gaat Rita verder. “Maar het waren mijn klanten die mij zeiden dat ik mij geen zorgen moest maken. Ine doet het even goed en heeft dezelfde gouden handen. Na een tweetal jaar heb ik al helemaal kunnen loslaten, zodat zij af en toe de zaak alleen runde als ik er niet was.Ik geniet nu nog meer van andere aspecten van het leven, zoals eens wat meer tijd met mijn kleinzoon doorbrengen of een weekendje weg met mijn man. De balans werk-privé verschuift zo een beetje voor mij.”

Gerichter en dieper werken dan de eerste huidlaag

 

Er zijn twee volledig ingerichte cabines waarin alle apparatuur aanwezig is, zodat beiden dezelfde behandelingen kunnen uitvoeren. Ze beperken zich niet tot de eerste huidlaag, maar gaan gerichter inwerken op de onderliggende huidlagen. “Voor anti-aging en figuurcorrectie werken wij met verschillende toestellen in combinatie met thuisverzorging (Sesderma, Mila d’Opiz en Arkana)”, legt Ine uit. “Voor de lichttherapie hebben we Dermalux en Omnilux. De toestellen van Venus Swan & Legacy zijn gespecialiseerd voor de non-invasieve facelift, liposuctie, buikwandcorrectie, cellulitis,... De Ballancer is gericht op lymfedrainage voor figuurcorrectie. Voor de dieptereiniging en zwaardere peelings gebruiken we Sesderma fruitzuurpeeling, Aquarenew en Microdermabrasie. De combinatie van goede producten, goede apparatuur en begeleiding is heel belangrijk. Het was niet evident om die drie factoren onder één dak te vinden, maar bij de firma Jovilux in Oudenaarde vonden we die wel.”

Huidanalyse op 10 punten

De Skin Analyser is een computer die een huidanalyse doet op 10 punten in het gelaat, zowel in de eerste als tweede huidlaag. “Op die manier kunnen we problemen opsporen die nog niet zichtbaar zijn”, vertelt Rita. “Denk bijvoorbeeld aan pigmentatiestoornissen, rimpelvorming, dehydratatie, gevoeligheid... We krijgen dan een rapport dat de huidproblemen in kaart brengt en meteen ook al de juiste producten en behandeling erbij gaat plaatsen. Wij werken op maat en behoefte van de klant. Tijdens een verkennend gesprek luisteren wij heel goed naar de behoeftes van de klant. We leggen hen de verschillende opties uit binnen elk budget en welke resultaten ze mogen verwachten. Dan is het aan hen om te kiezen. Ze kunnen thuis alles nog eens overlopen en hoeven nooit onmiddellijk te beslissen.”

SKINANALYSER

Groeiproces voor ons beiden

Rita denkt er nog niet aan om te stoppen en Ine is enthousiast om de zaak verder uit te bouwen en te blijven investeren. “Het gevoel zit goed”, zegt Ine. “In het begin zaten we niet altijd op dezelfde golflengte, maar nu wel. Het is een groeiproces geweest voor mij, zeker ook in vakkennis en maturiteit.” “Klanten stappen hier met een supergoed gevoel buiten”, vult Rita aan. “Ze zijn heel dankbaar en staan soms aan de deur met een bloemetje. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet. Toen ik mijn ontslag gaf in 2007, is mijn mama ook ziek geworden. Ik heb haar tot het einde begeleid en ik ben daar enorm door gegroeid. Het was ook mijn mama die mij steunde en zei dat ik het kon. Het was altijd al een kinderdroom, maar nu kon ik die waar maken. Zij zei dat ik door moest gaan. Dat was het kantelpunt voor mij, zij is een beetje de beschermengel van Baïne.”

BEOORDELING SCHRIJVEN
Deel je ervaring met onze andere klanten
ACTIES
Maak gebruik van een kennismakende behandeling en overtuig uzelf!

Verder lezen

Messenger logo
Chat